« Viborg RC Racing

Bliv klogere på hvilken luksuriøs bil du bør købe

Luksusbiler er dyre, hvis de er af den rette kaliber. De er ofte spækket med ekstraudstyr, flot design, ordentlige kræfter under hjelmen og blær.

Der er dog alligevel stor forskel på hvilken bil og hvilket mærke man vælger, og det har stor betydning for føreren at finde den rette.

Her i artiklen tager vi et kig under motorhjelmen, og giver et par bud på hvordan du beslutter dig for den rigtige luksusbil til dig.

Elbil eller ej?

Det er helt klart, at fremtidens biler er eldrevne og det ses også på markedet, som fyldes mere og mere med elbiler. Det er dog ikke alle, der foretrækker denne type biler frem for de klassiske benzin biler.

Det er umiddelbart en af de første beslutninger, der skal tages i forbindelse med valg af luksusbil. Den ene kategori indeholder en række lækre biler, og den anden ligeså.

Mærke og specifikationer

Udover det, bør man også tage stilling til, om man ønsker et bestemt mærke eller om man hellere vil holde alle muligheder åbne, og i stedet kigge på bilens specifikation og design.

Skal det være en sedan, en SUV eller en coupé? Skal den være hurtig eller går du mere op i komfort og lydløshed?

Herunder tager vi et kig på et par af de forskellige mærker, der står bag nogle af de mest populære luksusbiler igennem tiden, og hvilke specifikationer de har.

Audi

Det tyske mærke har længe været i toppen når man taler luksuriøse biler. Deres S8 TFSI er helt sikkert i toppen for mærket, og modellen har en tophastighed på 250 km/t og går fra 0-100 på 3,8 sek.

Denne luksuriøse sportsmodel viser virkelig hvad Audi kan, med den generøse plads, nytænkende betjening og den kraftfulde V8 TFSI-biturbo motor.

Mercedes Benz

Endnu et tysk mærke, der virkelig forstår at levere luksuriøse biler er Mercedes. Mercedes nye EQS-klasse er en elektrisk model, der præsenterer helt ny teknologi og en helt ny top for luksus.

Den kommer på markedet i løbet af 2021 og forventes at tage bilelskere med storm, med en batteripakke på op til 107,8 kWh som resulterer i 770 km’s rækkevidde.

EQS har en hidtil uset lav vindmodstand og modellen fås med én eller to el-motorer med op til 520 hestekræfter. Den accelerer fra 0-100 km/t på 4,3 sekunder og topfarten er 210 km/t.

BMW

BMW er utvivlsomt en af de mærker, der for altid vil have en topplads når det gælder luksuriøse biler. Deres BMW 8-Serie tager dig virkelig med på en behagelig rejse med en imponerende topfart.

Hvis du elsker følelsen af adrenalin der pumper i kroppen, kan du finde masser af casino spil, som tilbyder fart over feltet og spænding.

Tesla

Tesla er vel nok det mest kendte mærke inden for elbiler, og deres luksusmodel Tesla Model S skuffer ikke, hvis du kigger efter en kraftfuld og luksuriøs bil.

Den går fra 0-100 på lidt over fire sekunder, og topfarten er 250 km/t. Accelerationsevnen er enorm på trods af bilens tunge vægt på 2,1 ton.

En fordel ved Teslas Model S er den nye avancerede autopilot, som helt klart tager pladsen som den bedste styrehjælp.

Det skulle gerne give et billede af nogle af de ting man bør få styr på, når man skal vælge hvilken luksusbil man bør investere i.

25 Jul 2021